Nieuwe MG EHS: minder MG, meer elektrisch

Tot 120 kilometer bereik

MG EHS
MG EHSMG EHSMG EHSMG EHSMG EHSMG EHS

Met de nadruk die MG in Nederland lang op zijn elektrische modellen heeft gelegd, zou je bijna vergeten dat MG ook auto's met hybride aandrijflijnen verkoopt. Wie nu gaat winkelen voor een hybride MG kan voor zowel de MG 3 Hybrid+ als voor de EHS gaan. Die laatste vindt nu opvolging in een compleet nieuwe tweede generatie. Dit is de nieuwe MG EHS.

MG herintroduceerde zich enkele jaren geleden op de Nederlandse markt als EV-merk, maar lanceerde kort na de elektrische ZS ook een plug-in hybride SUV: de EHS. De EHS – die er buiten Nederland ook zonder plug-in hybride hardware als HS is – bestaat bij ons nog niet zo gek lang. Hoewel de HS zelf al in 2018 zijn Chinese debuut beleefde, kwam de plug-in hybride EHS pas twee jaar later naar Nederland. MG vindt het na zo'n drieënhalf jaar wel welletjes geweest voor de EHS en presenteert nu een volledig nieuwe generatie. Waar anders dan... tijdens het Goodwood Festival of Speed.

Waar de vorige MG EHS daadwerkelijk in de basis een door MG ontwikkelde model was, is deze nieuwe dat in mindere mate. De nieuwe MG EHS  is logischerwijs wel een product van moederbedrijf SAIC Motor, maar is feitelijk een door MG aangepaste versie van een SUV die zustermerk Roewe al verkoopt: de Roewe RX5. Dat bleek eerder al toen AutoWeek de patenttekeningen van de nieuwe MG EHS opdook. Die Roewe RX5 is er als eRX5 ook als plug-in hybride en de nieuwe MG EHS deelt daar overduidelijk het gros van zijn koets mee. Er zijn verschillen. Zo heeft de MG EHS met zijn bredere en lager in de neus gepositioneerde grille een snuit die beter aansluit bij die van recente MG's als de 3 Hybrid+. Het is niet voor het eerst dat MG voor de Europese markt een model van Roewe leent. De elektrische MG Marvel R is namelijk een Rising Marvel R, een auto die zijn bestaan begon als Roewe Marvel X.

MG EHS

MG EHS – tot 120 kilometer elektrisch

De MG EHS – die in markten waar de reguliere benzineversies wordt verkocht EHS Plug-in Hybrid heet – is 4,67 meter lang. Dat maakt hem zo'n tien centimeter langer dan het huidige model. Gelijktijdig is hij 3 centimeter lager dan zijn voorganger. De wielbasis is ook gegroeid en wel met 4,5 centimeter tot 2,77 meter.

Onder de kap ligt een 142 pk sterke 1.5-viercilinder benzinemotor die bijval krijgt van een 209 pk krachtige elektromotor. Het systeemvermogen vermeldt MG nog niet. De elektromotor is in ieder geval een stuk potenter dan in de uitgaande EHS (122 pk). De benzinemotor levert echter vermogen in ten opzichte van die in de EHS die je nu nog kunt bestellen (162 pk). Ook toegenomen is de capaciteit van het accupakket. De uitgaande EHS heeft een 16,6 kWh-accupakket, de nieuwe MG EHS is voorzien van een 24,7 kWh-pakket. Het elektrisch bereik bedraagt ruim 120 kilometer. Dat is ruim twee keer zo groot als dat van de uitgaande EHS (52 kilometer). Interessant: hardware die V2L-techniek mogelijk maakt, is standaard van de partij.

Wellicht interessant: de reguliere benzineversie die simpelweg HS heet, heeft een 169 pk en 275 Nm sterke geblazen 1.5-viercilinder-benzinemotor en komt met zowel een handgeschakelde zesbak als met een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Die verwachten we – vooralsnog – niet in Nederland.

Schermen met schermen

De nieuwe MG EHS heeft een interieur dat nagenoeg niet is overgenomen van dat van de Roewe waarop de auto is gebaseerd. Net als tegenwoordig in veel modellen zijn het instrumentarium en het infotainmentscherm ondergebracht in één paneel. Het bestaat echter uit twee 12,3 inch grote displays en is dus niet één groot scherm. Tussen het scherm van het infotainmentsysteem en de uitstroomopeningen van het ventilatiesysteem vinden we een reeks druktoetsen, maar het gros van de functies lijkt ondergebracht in het scherm.

Uitgebreide technische specificaties en informatie met betrekking tot de Nederlandse markt volgen later.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.