‘Nieuwe Fiat 500 op benzine wordt populairder dan elektrische versie’

Mild-Hybrid is onderweg

Fiat 500e

Onlangs vernamen we dat Fiat werkt aan een mild-hybrid Fiat 500e, die aanvankelijk louter als EV zou worden gevoerd. De verkoopverwachtingen voor deze nieuwe variant met benzinemotor zijn hoog: hij zou zelfs populairder kunnen worden dan zijn elektrische broertje.

De wereldwijde stemming over EV’s is duidelijk aan het verschuiven. Bij Fiat zijn ze daar ook achter gekomen en blijkt dat de gok op een puur elektrische opvolger van de razend populaire Fiat 500 toch verkeerd kan uitpakken. De in 2020 gepresenteerde Fiat 500e zou aanvankelijk louter als EV verschijnen, terwijl het oude, uit 2007 stammende benzinemodel daarnaast nog even zou worden gevoerd als benzine-alternatief. Onlangs leerden we dat Fiat toch gaat proberen om een benzinemotor in de nieuwe 500 te schuiven, om zo met een kleine mild-hybrid-ondersteuning toch ook een frisse versie zonder stekker aan te kunnen bieden.

Die moeite doen de Italianen natuurlijk niet voor niets. Fiat Europa-baas Gaetano Thorel heeft volgens Reuters voorspeld dat de mild-hybride 500(e) per jaar 100.000 tot 110.000 keer over de wereldwijde toonbank moet gaan. Als dat uitkomt, is de benzine-500 straks waarschijnlijk populairder dan de elektrische, waarvan er in 2023 ‘maar’ 80.000 werden verkocht. Als belangrijke reden voor de verwachte populariteit van de benzine-500 wordt onder meer de aanschafprijs genoemd. In Nederland valt dat door de bpm op benzine-auto’s niet zo op, maar zonder die belasting is zo’n benzine-kleintje nog altijd een stuk voordeliger dan een elektrische versie.

Fiat 500e

Binnen het gamma van het Stellantis-concern is de Fiat 500e een uitzondering, omdat de auto nog net onder het ‘oude’ FCA is ontwikkeld. Het is dus nog een honderd procent Italiaans product, dat in tegenstelling tot de Fiat 600 en Alfa Romeo Junior helemaal niets met auto’s van Peugeot, Citroën en Opel deelt.

PRIVATE LEASE Fiat 500

Lezersreacties (170)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.